Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Future Classroom Lab - Scientix Workshop

Το Scientix είναι ένα δίκτυο που προωθεί και υποστηρίζει την ευρεία συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών STEM (Science, Technology, Engineering, Maths) Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που διδάσκουν Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά, αλλά και ερευνητών και επαγγελματιών.
            
Σκοπός του είναι να παρέχει υλικό, να αναδεικνύει καλές πρακτικές, να φέρνει σε επαφή εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη, να ενθαρρύνει την ανταλλαγή γνώσεων, ιδεών και καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και να ενισχύει το ενδιαφέρον για την Επιστήμη στους μαθητές. 
Οργανώνει σεμινάρια, εκδηλώσεις και εργαστήρια σε όλη την Ευρώπη, όπου παρουσιάζονται προγράμματα που υλοποιούνται από σχολεία, εργαστήρια, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις.  
               
Στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (EUN), στις 20 ως τις 22 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την τρίτη συνάντηση για εκπαιδευτικούς που περιελάμβανε βιωματικά εργαστήρια και παρουσιάσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και νέων μεθόδων διδασκαλίας στο εργαστήριο της Μελλοντικής Τάξης (Future Classroom Lab). Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους όσους είχαν την τύχη να παρευρεθούν.
                   

     









Φτιάξαμε και τη δική μας ηλεκτρική σκούπα!