Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

Το ηλιακό μας σύστημα.

Τα οκτώ ουράνια σώματα, που κινούνται γύρω από τον Ήλιο, λέγονται πλανήτες. Ο Ήλιος είναι αυτόφωτο σώμα, έχει δηλαδή δικό του φως και θερμότητα και λέγεται αστέρας. Οι πλανήτες δεν έχουν δικό τους φως. Δέχονται φως και θερμότητα από τον Ήλιο, είναι δηλαδή ετερόφωτα σώματα.


Κάνε κλικ εδώ για να δεις την παρουσίαση του ηλιακού μας συστήματος, τις τροχιές των πλανητών και τον αριθμό των περιφορών τους.Γύρω από ορισμένους πλανήτες περιφέρονται άλλα ουράνια σώματα, οι δορυφόροι. Ο μοναδικός δορυφόρος της Γης είναι η Σελήνη. Αν πατήσεις στο σύνδεσμο θα δεις τη γη και τη σελήνη σε κίνηση!!!

Βρες το βάρος σου στους άλλους πλανήτες πατώντας εδώ!Μία από τις μεγάλες στιγμές της ανθρωπότητας ήταν εκείνη που οι αστροναύτες Άρμστρονγκ και Ώλντριν περπάτησαν στο έδαφος της Σελήνης στις 21 Ιουλίου 1969. Στο σημείο που πάτησαν για πρώτη φορά έστησαν μια πινακίδα που έγραφε: «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΕΚ ΜΕΡΟYΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ». Δες το βίντεο της προσελήνωσης του Απόλλων 11 πατώντας το εικονίδιο.Αν κάνετε κλικ στην εικόνα μπορείτε να παίξετε με το ηλιακό μας σύστημα!


Και εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας με μια άσκηση αντιστοίχισης.

Κάνοντας κλικ μπορείτε να δείτε ένα βίντεο για τους πρωτοπόρους του διαστήματος.