Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η Παγκόσμια Ημέρα του Ασφαλούς Διαδικτύου

Στο σχολείο μας την Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, οργανώσαμε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Ασφαλούς Διαδικτύου, που εορτάζεται  κάθε χρόνο τη δεύτερη ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα του χρόνου.  Εορτάστηκε το 2004 σε 16 χώρες για πρώτη φορά. Το φετινό σύνθημά της ήταν:  «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!»

Οι μαθητές της ΣΤ΄ και της Ε΄τάξης παρακολούθησαν παρουσιάσεις για τους κινδύνους του internet, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μια ταινία animation για τις ασφαλείς γνωριμίες στο διαδίκτυο που δημιούργησαν οι μαθητές του ΣΤ΄2 στα πλαίσια του προγράμματος: "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" που πραγματοποιούν φέτος. 
Καλεσμένη μας ήταν και η υπεύθυνη των Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, κ. Ευγενία Ηλιοπούλου.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρο του Δήμου Πύργου Πύργου, κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, που μας μίλησε με άμεσο και παραστατικό τρόπο για τον εθισμό στο διαδίκτυο, τις επιπτώσεις της πολύωρης ενασχόλησης με τον υπολογιστή, τους κινδύνους από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τη συμμετοχή στα κοινωνικά δίκτυα. Συζήτησε μαζί μας και μας έλυσε όλες μας τις απορίες. Ήταν μια εξαιρετική ομιλία που ενθουσίασε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που την παρακολούθησαν.

Και η ταινία μας: