Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Για να δούμε  τι θυμάσαι από την Αναγέννηση; Αξιολόγηση στην Αναγέννηση

Αξιολόγηση στην Αναγέννηση

Άσκηση συμπλήρωσης κενών.

Γράψε τις απαντήσεις σου στα κενά. Κάνε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος", για να ελέγξεις τις απαντήσεις σου. Μπορείς να κάνεις κλικ στο κουμπί "Βοήθεια", να θυμάσαι όμως ότι έτσι χάνεις βαθμούς!
Η χρονική περίοδος σκοταδισμού που διήρκεσε από τον 5ο ως τα μέσα του 15ου περίπου αιώνα ονομάστηκε . Μετά ακολούθησε μια στροφή στη μελέτη του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού και μια άνθιση στις τέχνες, και τις επιστήμες

που ονομάστηκε . Εμφανίστηκε πρώτα στην και αγότερα διαδόθηκε σε όλη την Ευρώπη.
Το κίνημα που έδωσε αξία στον άνθρωπο και στις δυνατότητές του ονομάστηκε . Η διάδοση των ιδεών του ευνοήθηκε πολύ από την εφεύρεση της από τον Γουτεμβέργιο.
Μεγάλες μορφές της Αναγέννησης ήταν οι ζωγράφοι με την "Άνοιξη" και την "Αφροδίτη" του, ο Μιχαήλ Άγγελος που ζωγράφισε όλη την στο Βατικανό, ο σπουδαίος με τη " Μόνα Λίζα" και τις μελέτες του στη φυσική και την ανατομία, ο με τη "Σχολή των Αθηνών". Στην ξεχώρισε ο που κατασκεύασε τον τρούλο στον καθεδρικό ναό στη Φλωρεντία.
Την ίδια εποχή στην Αγγλία ο έγραφε τα περίφημα θεατρικά έργα του και ο Θερβάντες στην Ισπανία τον "" του.Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, γνωστός και ως , ζωγράφιζε τους πίνακές του στο Τολέδο της Ισπανίας και ο θεολόγος και λόγιος, , έγραψε βιβλία για τη χριστιανική θρησκεία.
Στην Αστρονομία ξεχώρισαν ο και ο , ο οποίος συγκρούστηκε με τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία και τιμωρήθηκε από την .