Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Η ΣΤ΄ τάξη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου

Οι ευχάριστες εκπλήξεις που επιφυλάσσει φέτος η Βιβλιοθήκη του Πύργου στους μαθητές της πόλης αλλά και του νομού δεν τελειώνουν! Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, θερμοί φίλοι, πια, της Βιβλιοθήκης, την επισκέφτηκαν ξανά, για να παρακολουθήσουν αυτή τη φορά ακόμα ένα καταπληκτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον Τιτανικό που με πολλή έρευνα, κόπο και φροντίδα επιμελήθηκε η εξαιρετική εκπαιδευτικός κ. Νίκη Κατσιάπη
Ταξιδέψαμε νοερά μαζί με άλλους 2227 επιβαίνοντες με το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο πλοίο της εποχής εκείνης, που ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από το Southampton, αλλά έμελλε να γίνει  ο υγρός τάφος για περισσότερους από 1500 ανθρώπους στα ανοιχτά του Ατλαντικού ωκεανού μετά από τη σύγκρουσή του με παγόβουνο.
Είδαμε σπάνιες φωτογραφίες και ακούσαμε μαγεμένοι για τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάστηκε, για τα αμύθητα χρήματα που ξοδεύτηκαν, για τις τραγικές ιστορίες των επιβατών του, για τα ανθρώπινα λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στο ναυάγιο.
Η κ. Κατσιάπη με τη δραστήρια διευθύντρια της Βιβλιοθήκης, κ. Φανή Καραχάλιου, είχαν την καλοσύνη να φτιάξουν για μας μέχρι και 3D γυαλιά! για να απολαύσουμε καλύτερα τις φωτογραφίες του διασημότερου ναυαγίου.
Η καλύτερη έκπληξη όμως που μας επεφύλασσαν; Ένα αυθεντικό εισιτήριο α΄θέσης με το όνομα του καθενός για το ταξίδι!
Τις ευχαριστούμε θερμά!