Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Η ΣΤ΄ τάξη στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πύργου.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας είχαν χθες και σήμερα την εξαιρετική τύχη να επισκεφτούν τη Βιβλιοθήκη του Πύργου και να παρακολουθήσουν το υπέροχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη "Γυναίκα στον Πόλεμο του '40, την Κατοχή και την Αντίσταση", που σχεδίασε και παρουσίασε η εκπληκτική εκπαιδευτικός και Διδάκτωρ των Παιδαγωγικών, κ. Νίκη Κατσιάπη.
Οι μαθητές έμαθαν για τον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισαν στον Πόλεμο του '40 επώνυμες, όπως η Σοφία Βέμπο, η Λέλα Καραγιάννη, η Βάσω Κατράκη, η Βούλα Παπαϊωάννου και η Ηρώ Κωνσταντοπούλου, αλλά και ανώνυμες Ελληνίδες, ηρωίδες, τις οποίες συνήθως αγνοεί η ιστορία. 
Άκουσαν για την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων αλλά και για τη μαύρη αγορά και τους μαυραγορίτες, είδαν τα νομίσματα της Κατοχής, και προσπάθησαν καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση να νιώσουν για λίγο σαν το πεινασμένο παιδί που δίνει ό,τι πολυτιμότερο έχει για λίγο φαγητό.
Οι μαθητές μαγεμένοι από την υπέροχη παρουσίαση της κ. Κατσιάπη είδαν ακόμη έκθεση βιβλίων σχετικών με τον πόλεμο κι έφυγαν κατενθουσιασμένοι ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τα επόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης μας.