Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου.

Την Παρασκευή που μας πέρασε οι μαθητές της τάξης μας είχαν την τύχη να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου. Στεγάζεται στη Δημοτική Αγορά του Πύργου που κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλλερ και αποτελεί το εντυπωσιακότερο και σημαντικότερο διατηρητέο μνημείο της πόλης μας.Το Μουσείο άνοιξε τις πύλες του πριν από δύο χρόνια και είναι ένα πραγματικό στολίδι για τον Πύργο. Σύγχρονο, καλοφτιαγμένο, με λειτουργικά διαμορφωμένες αίθουσες, οθόνες, χάρτες και προθήκες με σπάνια και πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα που δείχνουν την πλούσια ιστορία της περιοχής μας από τον 14ο αι. π.Χ. ως τον 18ο αιώνα μ.Χ.
Ο εξαιρετικός αρχαιολόγος κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, που ήρθε για χάρη μας από την Ολυμπία, μας ξενάγησε σε όλο το Μουσείο και μας μίλησε για την ιστορία του Νομού μας, από την Προϊστορία μέχρι τα νεώτερα χρόνια, τις σημαντικότερες ιστορικά πόλεις και χωριά, τη σημασία της Ολυμπίας και της Ήλιδας και μας παρουσίασε ένα ένα τα σημαντικότερα εκθέματα.
Το καλύτερο ήταν ότι κάθε μαθητής υπέγραψε συμβόλαιο κι έγινε ανάδοχος ενός εκθέματος της επιλογής του, για το οποίο θα είναι υπεύθυνος!!!