Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Η συγγραφέας κ. Αγγελική Δαρλάση στο σχολείο μας

                                                 
Την Ε΄τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε σήμερα η γνωστή συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση. Με συγγραφικό έργο από το 2000 περίπου είναι μια νέα συγγραφέας. Στην πόλη μας βρίσκεται στα πλαίσια του 17ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ για παιδιά και νέους
Με αυτή την ευκαιρία, λοιπόν, ήρθε σε επαφή με τους μαθητές της Ε΄ τάξης  και συνομίλησε μαζί τους για τα βιβλία της και, ειδικότερα, για τους «Ονειροφύλακες» και τους «Ονειροφύλακες και ο φάρος των ονείρων». Το μυθιστόρημά της "Ονειροφύλακες" τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας το 2005.

Και τα δυο βιβλία μιλάνε για τη διαφορετικότητα και μάλιστα οι «Ονειροφύλακες» είναι προτεινόμενο στο είδος του και από το Υπουργείο Παιδείας. 

Με χαρά παρουσίασε στα παιδιά το καινούριο της βιβλίο με τίτλο "Το παλιόπαιδο", το οποίο μόλις χθες εκδόθηκε. Η συγγραφέας απάντησε με προθυμία σε όλες τις ερωτήσεις και υπέγραψε τα βιβλία της που είχαν διαβάσει τα παιδιά.

     
Οι μικροί μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, Άννας Ασλανίδου, Ιωάννας Κρεστενίτη και Διονυσίας Κωβαίου διάβασαν, έγραψαν κείμενα, ζωγράφισαν, έφτιαξαν υπέροχες, ευφάνταστες ονειροπαγίδες και προετοίμασαν με κέφι αυτήν τη συνάντηση.