Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ο συγγραφέας κ. Γρηγόρης Χαλιακόπουλος στο σχολείο μας.

Το Σχολείο μας και συγκεκριμένα τα τμήματα της Δ' τάξης με τους δασκάλους τους, κ. Σταυροπούλου Ντιάνα, κ. Τσιρώνη Ελένη και κ. Τσακριλή Λάμπρο, είχαν την τιμή και την εξαιρετική τύχη να φιλοξενήσουν σήμερα τον συγγραφέα, κ. Γρηγόρη Χαλιακόπουλο. 
                                                  
Στα πλαίσια του Σχολικού Προγράμματος: "Γνώρισε τους φίλους μου: ο ξένος, ο άλλος, ο διαφορετικός", που πραγματοποιούν οι τάξεις του Σχολείου μας την ώρα της Φιλαναγνωσίας, τα παιδιά διάβασαν το υπέροχο βιβλίο του κ. Χαλιακόπουλου: "Το ταξίδι του Φερεϋντούν" που είναι εικονογραφημένο από την Περσίδα αρχιτέκτονα και ζωγράφο, Φιρουζέ Αχλαγί. 
Αφορμή για το βιβλίο αυτό στάθηκε η προσωπική γνωριμία του συγγραφέα με τον σπουδαίο Πέρση ποιητή, Φερεϋντούν Φαριάντ, από τον οποίο δανείστηκε το όνομα του ήρωά του. 
Ο μικρός Φερεϋντούν από το Χοραμσάρ της Περσίας είναι ένα παιδί που μεγάλωσε με το όνειρο να μάθει γράμματα και να γυρίσει όλον τον κόσμο με ένα ποδήλατο. Όταν το σπίτι του βομβαρδίζεται από τον πόλεμο, το μόνο που του απομένει είναι ο πολύχρωμος χαρταετός του. Κι ο Φερεϋντούν ξεκινά το ταξίδι της προσφυγιάς, ένα ταξίδι μέχρι την Ελλάδα, γεμάτο δυσκολίες, περιπέτειες, κινδύνους, αλλά και ένα ταξίδι μαγικό, γεμάτο γνώσεις, εμπειρίες και μυστικά.
Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Από μικρός έγραφε ποίηση και κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή σε νεαρή ηλικία. Έχει εκδώσει, μέχρι σήμερα, διηγήματα, νουβέλες, παραμύθια, μυθιστορήματα και θεατρικά έργα. Ως αρθρογράφος και δημοσιογράφος έχει συνεργαστεί με πολλές εφημερίδες.