Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

6η Οκτωβρίου - Πανελλήνια Ημέρα του Αθλητισμού.

Ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού καθιερώνεται από φέτος η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου».
Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα συνδέεται κάθε σχολικό έτος με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που θα υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό. Για τη φετινή σχολική χρονιά ο θεματικός άξονας είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».
Σήμερα στο σχολείο μας γιορτάσαμε την Πανελλήνια Ημέρα του Αθλητισμού με δράσεις που είχαν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας  με την παρουσία της Υπεύθυνης της Ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Πολυξένης Κοτρέτσου. Επίσημος καλεσμένος μας ήταν ο πανελληνιονίκης αθλητής του στίβου, Παναγιώτης Ευθυμίου, που κατάγεται από την Αμαλιάδα. Τα παιδιά συζήτησαν με τον αθλητή, έπαιξαν μπάσκετ μαζί του, διάβασαν κείμενα σχετικά με τη διαφορετικότητα και τα άτομα με ειδικές ικανότητες στον αθλητισμό, παρακολούθησαν ένα παραμύθι για τον ρατσισμό, ζωγράφισαν, έκαναν κολλάζ και τραγούδησαν. 

Στο αμφιθέατρο του σχολείου μας συζητήσαμε με τον αθλητή.
Παίξαμε μπάσκετ.
Χαρίσαμε στον πρωταθλητή μια μπάλα με τις αφιερώσεις μας, για να θυμάται τη μέρα που επισκέφτηκε το σχολείο μας.
Παίξαμε αλάτι ψιλό, αλάτι χοντρό στα συριακά...

...και τρέξαμε σαν τυφλοί με συνοδό.
Το κολλάζ της τάξης μας.
 Πήραμε αυτόγραφα από τον Τάκη Ευθυμίου.
Ζωγραφίσαμε όλοι μαζί.

Αξίζει να δείτε και το παρακάτω βίντεο που η υποδιευθύντρια του Σχολείου μας, κ. Ντιάνα Σταυροπούλου, είχε την καλοσύνη να μας παραχωρήσει.