Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

16ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας, έγινε κιόλας 16 ετών! Πάντα φρέσκο και νεανικό, ανανεώνει το ραντεβού του με τα παιδιά και τους νέους στον Πύργο και άλλες πόλεις της Ηλείας από 30 Νοεμβρίου έως 13 Δεκεμβρίου.
  
                     

Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 16ου Φεστιβάλ Ολυμπίας θα προβληθούν ταινίες επαγγελματιών, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων, 13 ταινίες μεγάλου μήκους και 48 ταινίες μικρού μήκους. Μέσω των ταινιών όλων των προγραμμάτων εκπροσωπούνται 44 χώρες απ’ όλες τις ηπείρους. Εκτός από τις ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος θα προβληθούν και 60 ταινίες σε αφιερώματα και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. 

Ταυτόχρονα θα λειτουργούν εργαστήρια σκηνοθεσίας, μοντάζ, σεναρίου, φωτογραφίας, κινουμένων σχεδίων, θα κυκλοφορεί καθημερινά η εφημερίδα  Ζιζάνιο η οποία συντάσσεται από παιδιά. Θα μεταδίδεται καθημερινά με ευθύνη των παιδιών από συχνότητα τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού η εκπομπή Ράδιο Ζιζάνιο. Παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, καθώς και κινηματογραφικά αφιερώματα συμπληρώνουν τις δράσεις του φεστιβάλ.