Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Ο Κύκλος του Μονόκερου


Η τάξη μας φέτος, υπό την καθοδήγηση της Διευθύντριας του σχολείου μας, κ. Ελένης Κουνέλη, υλοποιεί το πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου: "Ο Κύκλος του Μονόκερου". Παρακολουθήσαμε την εξαιρετική θεατρική παράσταση του Μικρού Εθνικού, "Πιστεύω στους Μονόκερους" του Μάικλ Μορμπούργκο, αλληλογραφούμε με την κυρία Μονόκερο, την αγαπημένη βιβλιοθηκάριο, Αργυράννα, και διαβάζουμε την ιστορία του Ντάνιελ, ενός αγοριού, που ζει σε μια χώρα που απαγορεύει τα βιβλία ως επικίνδυνα για την ασφάλεια του καθεστώτος. Γράφουμε τις δικές μας ιστορίες, παίρνουμε συνεντεύξεις, σώζουμε βιβλία, γινόμαστε ραδιοφωνικοί παραγωγοί και απαντούμε σε διλήμματα, που κάθε φορά μας θέτει η Αργυράννα. Την ιστορία του Ντάνιελ τη γράφει ο αγαπημένος μας συγγραφέας, κ. Γιώργος Παναγιωτάκης.


Το πρώτο γράμμα από την κα Μονόκερο, ξεκίνησε έτσι:

Αγαπημένε φίλε, αγαπημένη φίλη,
Μπορείς να πιάσεις το άπιαστο; Γίνεται να φανερώσεις το άφαντο ή να δεις πράγματα που έζησαν άλλοι; H απάντηση είναι ναι. Εμείς, στον Κύκλο του Μονόκερου το γνωρίζουμε καλά αυτό. Υπάρχουν, βλέπετε, λέξεις ικανές να κάνουν τα πάντα. Αρκεί να μπουν στη σωστή σειρά. Τότε θα βγάλουν ρίζες και φτερά και θα κάνουν τα μεγαλύτερα θαύματα. 
Σ’ αυτή τη ξεχωριστή λέσχη σας προσκαλούμε και εσάς. Ελάτε να ανταλλάξουμε ιστορίες, να μοιραστούμε σκέψεις και να ανακαλύψουμε το υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα όνειρα.  Γιατί, όπως λέμε στον Κύκλο του Μονόκερου: «Αυτό που μοιάζει αληθινό, συχνά είν' ένα ψέμα. Κι εκείνο που λες ψεύτικο, μπορεί να έχει αίμα».

                                                                                               Σε  περιμένουμε!                                                                                                                                        Με αγάπη, Αργυράννα

Η Εφημερίδα του Μονόκερου by 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Οι φωτογραφίες μας από τις ραδιοφωνικές εκπομπές μας:
Και οι εκπομπές μας είναι εδώ:
Και τα Book Alert που δημιουργήσαμε:
Φυτανίδη Ζωή-Χρυσή
                 Ζορζέτ Νικολοπούλου
Και το ταξίδι συνεχίζεται...