Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Εβδομάδα Erasmus+ στο Σχολείο μας.

                                     
Η νέα χρονιά ξεκίνησε με μια καταπληκτική εμπειρία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας. Από τις 4 ως τις 9 του Οκτώβρη φιλοξενήσαμε 20 εκπαιδευτικούς και 17 μαθητές από τις επτά χώρες του εξωτερικού με τις οποίες συνεργαζόμαστε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, Ισπανία, Πορτογαλία, Δανία, Αγγλία, Ρουμανία, Πολωνία και Ιταλία. 

Ήταν μια εβδομάδα μοναδική για όλους: κάναμε νέους φίλους, εργαστήκαμε μαζί, παίξαμε, τραγουδήσαμε, χορέψαμε, διασκεδάσαμε, παρακολουθήσαμε εργαστήρια, επισκεφτήκαμε το Οινοποιείο Μερκούρη, την Αρχαία Ολυμπία, το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου. 
Τα παιδιά, ιδιαίτερα, που φιλοξένησαν μαθητές από το εξωτερικό είχαν την τύχη να τους γνωρίσουν καλύτερα, να περάσουν αρκετό χρόνο μαζί και να αναπτύξουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας. 
Η επόμενη συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών θα γίνει στις αρχές του Δεκέμβρη στην Πολωνία.

Από την υποδοχή των ξενών αντιπροσωπειών στο σχολείο μας...






στο Κτήμα Μερκούρη με τον κ. Χρήστο Κανελλακόπουλο


και στην Αρχαία Ολυμπία...






στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου με τους Δανούς φίλους μας και με τον εξαίρετο αρχαιολόγο κ. Αντωνόπουλο που πάντα μας κάνει εκπληκτικές ξεναγήσεις...






δουλέψαμε όλοι μαζί για να παρασκευάσουμε βαλσαμικό ξίδι, σχεδιάσαμε την ετικέτα του και διαφημιστικό φυλλάδιο και γυρίσαμε τηλεοπτική διαφήμιση... 









 παίξαμε παραδοσιακά ελληνικά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου





 

γράψαμε τις ευχές μας σε χαρταετό και τον "πετάξαμε" για να τις μεταφέρει σε όλο τον κόσμο...