Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η ζωή έξω από την πόλη.

Παρακολουθήστε τουλάχιστο μια από τις δύο εξαιρετικές ταινίες και στο τετράδιό σας να απαντήσετε στα εξής:
  • Να παρουσιάσετε τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά των ηρώων.
  • Να κάνετε μια συνολική κριτική για την ταινία (τι σας άρεσε και τι δε σας άρεσε, τι σας εντυπωσίασε περισσότερο, με πόσο θα την βαθμολογούσατε με άριστα το 10 και αν θα την προτείνατε και σε άλλους να την δουν).
               
«Το δέντρο που πληγώναμε» είναι ο τίτλος μιας ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας παραγωγής 1986. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Δήμο Αβδελιώδη, ο οποίος έγραψε και το σενάριο. 
Ο τίτλος αναφέρεται στην επεξεργασία της μαστίχας, όπου για να ληφθεί το δάκρυ τα μαστιχόδεντρα «κεντιούνται» (πληγώνονται).
Η ιστορία διαδραματίζεται στη Χίο του 1960. Δύο μικρά αγόρια και πολύ καλοί φίλοι έρχονται σε σύγκρουση λίγο πριν το κλείσιμο του σχολείου για τις καλοκαιρινές διακοπές με αφορμή ένα άτυχο συμβάν. Αργότερα, στα μέσα του καλοκαιριού, ξαναβρίσκονται. Το υπέροχο καλοκαίρι που θα περάσουν διακόπτεται σύντομα από την έλευση του φθινοπώρου...
               
"Τα δελφινάκια του Αμβρακικού" είναι μια ταινία εποχής (1993) σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου, που τοποθετείται στις αρχές της δεκαετίας του ’30. Σε μια παραθαλάσσια επαρχιακή κωμόπολη, το Κοχύλι, ο οκτάχρονος Πέτρος και η επτάχρονη Ανθούλα ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρο τους: τη φύση, τα ζώα, τα πουλιά, την αγάπη. Μια μέρα συναντούν τον συνομήλικό τους Πάνο, που πάσχει από φυματίωση και οι δικοί του τον έχουν εγκαταλείψει στην τύχη του, σε μια απομονωμένη καλύβα. Του φέρονται με καλοσύνη και τρυφερότητα, και δεν πτοούνται μπροστά σε φοβίες και προκαταλήψεις...