Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Η ΣΤ΄ του σχολείου μας στη "Βραδιά του Ερευνητή"


Το σχολείο μας μαζί με το 4ο Γυμνάσιο Πύργου και το Γυμνάσιο Καράτουλα είχε την ευκαιρία να συνδιοργανώσει τη "Βραδιά του Ερευνητή" σε συνεργασία με το τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας και την εξαιρετική και δραστήρια Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Μαριγούλα Μαργαρίτη
Η κ. Μαργαρίτη επισκέφτηκε το σχολείο μας και μίλησε στα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης για τον εγκέφαλο, τις λειτουργίες του και το ανθρώπινο νευρικό σύστημα. Το απόγευμα τα παιδιά στο ισόγειο του Λάτσειου δημοτικού μας μεγάρου είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν με πλαστελίνη ανθρώπινο εγκέφαλο, να ζωγραφίσουν νευρώνες, αλλά και να παρατηρήσουν εγκέφαλο από ποντίκι και νευρικά κύτταρα στο μικροσκόπιο, που η κ. Μαργαρίτη και οι φοιτητές της είχαν την καλοσύνη να φέρουν από το Πανεπιστήμιο. Παρακολούθησαν, επίσης, πειράματα και παρουσιάσεις από τα συνεργαζόμενα με το Πανεπιστήμιο σχολεία.
Η βραδιά "Researcher's night" διοργανώνεται για πρώτη φορά στον Πύργο υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και θα ακολουθήσει και συνέχεια, αφού η εβδομάδα 14 - 20 Μαρτίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Εβδομάδα Εγκεφάλου (Brain Awareness Week).